Izložba fotografija – Međunarodni pokret Crvenog krsta i Crvenog polumeseca i migracije

17.04.2018

Crveni krst Niš u godini kada obeležava svojih 140 godina postojanja, poziva Vas na izložbu umetničke fotografije 23. Aprila 2018.god. sa početkomu 13 č u maloj sali niškog Univerziteta  (Banovina). Humanitarna fotografija oslikava jedno vreme vezano za ovako vremešni mandat Crvenog krsta, vreme seoba i migracija. U holu Univerziteta prikazaćemo patnju naroda i pojedinca pomerenog sa svog ognjišta u nama bliskoj istoriji – 2014. I 2015.god. snimljenu kamerom delegata Međunarodne Federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca – sirijsko-italijanskog fotografa, Ibrahima Male.

Čast nam je i zadovoljstvo da Vas pozovemo da i Vi, sa Crvenim krstom Niš, budete svedokom ove društvene kataklizme.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>