Javni čas prve pomoći

09.05.2017

Povodom Nedelje Crvenog krsta, Crveni krst Niš organizovao je “Javni čas prve pomoći” u Dečijem centru. Javni čas otvorila je predsednica Upravnog odbora Crvenog krsta Niš dr Radica Nikolić, a pokazne vežbe izveli su volonteri ove humanitarne organizacije. Koliko je mreža instruktora prve pomoći bila aktivna, govori podatak da je u Nišu tokom 2016. godine čak 900 osnovaca upoznato sa osnovama iz pružanja prve pomoći.

- Prva pomoć ušla je u većinu niških škola, a preporuku za to je dao načelnik Školske uprave Niš Dragan Gejo. Nadamo se da će to postati obavezan deo školskih aktivnosti, kažu iz Crvenog krsta Niš.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>