Kamp „Svuda za svakoga” na Paliću

21.08.2017

Volonteri Crvenog krsta Niš učesnici su Međunarodnog kampa omladine Crvenog krsta “Svako za svakoga”, koji Crveni krst Subotice organizuje na Paliću od 21-27. avgusta. Crveni krst Niš predstavljaju volonteri-edukatori iz Medicinske škole “Dr Milenko Hadžić”, koji će, zajedno sa ostalim edukatorima, od septembra meseca početi vršnjačku edukaciju iz prve pomoći u osnovnim školama u Nišu.

Cilj kampa je uspostavljanje saradnje i razmena iskustava među mladima iz organizacija Crvenog krsta zemalja u okruženju. Učesnici će proći radionice iz programa pripreme za delovanje u nesrećama, spasilaštva na vodi, prve pomoći, osnova Međunarodnog humanitarnog prava, prevencije nasilničkog ponašanja itd.

Tokom kampa odvijaće se i pripreme ekipa prve pomoći za državno prvenstvo i evropsko takmičenje. U revijalnom takmičenju na Paliću učestvovaće ekipa Tivta (koja je već obezbedila prohodnost na evropsko prvenstvo ekipa prve pomoći), ekipa Crvenog krsta Subotice, kao i mešovite ekipe sastavljene od takmičara iz ostalih organizacija Crvenog krsta učesnica kampa.

Turistička organizacija Niša pomogla je da Crveni krst Niš na dostojan način predstavi ne samo organizaciju Crvenog krsta, već i sam grad Niš. 

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>