Kamp za mlade „Doljevac 2019”

08.07.2019

Dva volontera Crvenog krsta Niš učestvuju u tradicionalnom Letnjem kampu koji od 1. do 8. jula 2019. godine organizuje Crveni krsta Doljevac. Kamp je namenjen za mlade uzrasta od 13-16 godina, zainteresovane za promociju humanih vrednosti, sprečavanje trafikinga, međunarodno humanitarno pravo, prvu pomoć i druge programske aktivnosti Crvenog krsta. Ove godine program obuke „Trafiking“ sprovode treneri iz Beograda, a polaznici kampa će biti osposobljeni za edukatore u toj oblasti. Organizuje se i rad literarne i likovne sekcije, koje će se baviti raznim temama – humanost na delu, krv život znači, tolerancijom protiv nasilja... Učesnici će se upoznati i sa radom domaćina, Crvenog krsta Doljevac, razgovaraće o dečijim pravima, a u planu su i brojne sportske aktivnosti.

U kampu su učesnici iz Niša, Vlasotinca, Merošine, Doljevca, Svrljiga, Gadžinog Hana i Prokuplja.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>