Kasarna “Knez Mihailo” - saradnja sa Vojskom Srbije

20.07.2022

Crveni krst Niš je 19.jula 2022.godine, u kasarni “Knez Mihailo” u Nišu održao obuku iz Programa Prve pomoći za 31 pripadnika Centralne logističke baze- skladišni bataljon. Obuku su održali stručni saradnik Jelena Stojković i volonteri Anđelija Stojanović, Natalija Jovanović i Vladan Đuknić. Teme koje su obrađene na obuci su: Postupak na mestu nesreće, mere oživljavanja, pružanje prve pomoći u slučaju krvarenja, imobilizacija i transport poveđenog. Polaznici su upoznati sa opremom spasilačkog ranca i kutijom prve pomoći za vozila. Cilj obuke je sticanje teoretskih i praktičnih znanja za pružanje prve pomoći povređenima i jačanje saradnje sa Crvenim krstom.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>