Kasarna „Knjaz Mihailo”

19.08.2022

U kasarni „Knjaz Mihailo“, 18.avgusta 2022.godine, Crveni krst Niš se još jednom ovog leta sastao sa pripadnicima Vojske Srbije i tom prilikom održao obuku iz Programa prve pomoći. Pripadnici Vojske Srbije su imali priliku da saznaju kako se postupa na mestu nesreće, kako da primene mere oživljavanja kod odrasle osobe i kod bebe, zatim kako da zaustave obilna krvarenja i šta sve sadrži kutija za prvu pomoć za vozila i spasilački ranac. Posebna pažnja bila je posvećena vrstama rana, kao i imobilizaciji i transportu povređenog. Obuku su držali iskusni volonteri Sanja Milošević i Aleksa Radosavljević uz pomoć stručnog saradnika Jelene Stojković.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>