Konkurs “Krv život znači” 2020

02.03.2020

Crveni krst Niš i ove godine raspisuje konkurs “Krv život znači”, čiji je cilj promocija dobrovoljnog davalaštva krvi.

Konkurs će trajati od 3. do 31. marta 2020. godine.

Tema konkursa je promocija dobrovoljnog, anonimnog i neplaćenog davalaštva krvi i sadrži tri oblika umetničkog izražavanja: literarni, likovni i video rad.

Na nivou Srbije prethodne godine je na konkursu učestvovalo više od 26.300 učenika osnovnih i srednjih škola iz 122 sredine, koji su radove slali preko škola ili organizacija Crvenog krsta.

Kao i svake godine, najbolji učenici će biti nagrađeni letovanjem u Baošićima, u objektu Crvenog krsta.

Detalje konkursa možete pogledati OVDE

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>