LETNjA ŠKOLA U BAOŠIĆIMA I DIVLjANI.

31.08.2023

Volonteri Crvenog krsta Niš Sara Stanković i Jelena Koprivica, Crvenog krsta Kraljevo Bogdan Korać i Petra Savić i Crvenog krsta Kikinda Lara Kalember učestvovali su u realizaciji Letnje škole podmlatka u Baošićima u Dečjem odmaralištu Crvenog krsta Srbije „Krista Đorđević“ u periodu od 20. do 29. avgusta. Tokom realizacije organizovane su edukativne i zabavne aktivnosti za decu koja su boravila u tom periodu u Odmaralištu: radionice na temu Difuzije, PHV-a, Borbe protiv trgovine ljudima, realističkog prikaza povreda i stanja, pružanja prve pomoći, muzičke, likovne i novinske radionice. U okviru večernjeg programa, „Mis i mister“, „Muzičke stolice“, „Šiz-friz“, „Pokaži šta znaš“, Disko veče, Maskenbal. U odmaralištu u Baošićima boravilo je oko 250 dece iz Kraljeva, Beograda, Inđije, Batočine, Svilajnca, Paraćina, Zrenjanina i Kovina.

Letnja škola dece na oporavku realizovana je i u odmaralištu Crvenog krsta Niš „Gaj“ u Divljani, u periodu od 21. do 30. avgusta. Volonterke CK Niš Minja Sultić, Lena Vasić i Minja Lazarević i CK Ćićevac Ena Pantić i Milica Mišić su kroz igrolike radionice decu upoznale sa programima Crvenog krsta. U odmaralištu je boravilo pedesetoro dece iz Ćićevca, Aranđelovca i Rekovca.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>