Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad starijim osobama

15.06.2022

Crveni Krst Niš je uličnom akcijom i predavanjem na temu prevencije nasilja nad starijima obeležio Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad starijim osobama.

Statistitka upozorava – čak svaka peta starija osoba doživela je neki oblik nasilja, a o tome se uglavnom ćuti!

Poslednje istraživanje pod nazivom “Dobro čuvana porodična tajna” u kojoj je učestvovalo 800 starijih osoba pokazala je sledeće rezultate: da 19,8% starijih osoba u Srbiji doživelo neki oblik zlostavljanja tokom trećeg životnog doba, u poslednjih godinu dana nasilje je doživelo 11% starijih, a višestruko zlostavljanje (kombinaciju više tipova zlostavljanja) doživelo je 5,5% starijih.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>