Međunarodni dan tolerancije 2020

17.11.2020

Povodom obeležavanja 16. novembra, Međunarodnog dana tolerancije, u Crvenom krstu Niš održano je predavanje vezano za međusobno uvažavanje i poštovanje različitosti među ljudima kao izraza humanosti i univerzalnog ljudskog prava, slobode i nenasilja. Predavanje je držala stručni saradnik Aleksandra Savić, a volonteri CK Niš učestvovali su u diskusiji o značaju tolerancije za razvoj društva, poboljšanje kvaliteta života i komunikacije, kao i značaju za izgradnju kulture mira i nenasilja. Predavanje je održano uz poštovanje propisanih mera zaštite zbog pandemije COVID-19.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>