Međuregionalno takmičenje, Zaječar 2018

11.06.2018

Međuregionalno takmičenje ekipa prve pomoći održano je 09.06.2018. god. u Zaječaru. Crveni krst Niš učestvovao je u svim takmičarskim disciplinama sa ekipama: podmlatka, omladine i relističkog prikaza povreda, stanja i oboljenja.

Ekipe koje su predstvljale naš Grad i Crveni krst Niš su pobedničke ekipe sa gradskog takmičenja prve pomoci koje je održano 25. maja u Nišu.

Ekipa podmlatka, inače predstavnik i OŠ „Ratko Vukićević“, osvojila je prvo mesto i u takmičarskom delu saniranja scenarijom predviđenih povreda, stanja i oboljenja. Ista ekipa zauzela je prvo mesto i u kvizu znanja. Inače ukupno je učesvovalo sedam ekipa (Niš, Vranje, Prokuplje, Merošina, Petrovac na Mlavi, Zaječar i Požerevac)

U kategoriji omladine, predstavnici gimnazije „9.maj“, naša ekipa je zauela četvrto mesto od ukupno prijavljenih šest ekipa.

Ekipa za realistički prikaz povreda stanja i obolenja zauzela je treće mesto. Ista je predstavnik i medicinske škole „dr Milenko Hadzić“

Sa ovim rezultatima na državnom prvenstvu, koje će se u septembru mesecu održati u Beogradu, Crveni krst Niš će predstavljati ekipa podmlatka i ekipa za realistički prikaz povreda, stanja i obolenja.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>