Mladi uče o Crvenom krstu

20.11.2018

          Crveni krst Niš predstavio je svoje aktivnosti đacima OŠ "Vožd Karađorđe". Mogli su da saznaju čime se bavi Crveni krst, gde se nalazi sedište ove organizacije u Nišu i još mnogo toga iz bogate istorije i rada ove humanitarne organizacije, koja postoji već 140 godina.

          Popularno predavanje bilo je namenjeno učenicima petog, šestog i sedmog razreda. Instruktori prve pomoći upoznali su ih sa opremom za pružanje prve pomoći a tokom male vežbe prve pomoći demonstrirali su kako se previjaju rane.

          Edukativni čas o organizaciji Crvenog krsta održan je na inicijativu psihologa škole, uz podršku razrednih starešina.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>