Na Svetski dan dece obolele od raka, u prostorijama Crvenog krsta Niš organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi

19.02.2024

Na Svetski dan dece obolele od raka, u prostorijama Crvenog krsta Niš organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa NURDOR-om i Zavodom za transfuziju krvi Niš. Iako je zbog Dana državnosti bio neradni dan, odziv dobrovoljnih davalaca krvi je bio dobar: 38 njih je dalo krv, među njima 13 žena. Naročito raduje odziv mladih koji su donirali dragocenu tečnost, a za dvanaestoro devojaka i mladića to je bilo prvo davanje krvi.

Hvala svim davaocima krvi koji na taj način pomažu da se spasu ljudski životi. Ovo je i njihova podrška malim herojima koji se bore sa najtežim bolestima.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>