Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi 2024

11.05.2024

Povodom 11. maja, Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, volonteri crvenog krsta Niš održali su uličnu akciju podele promotivnog i informativnog materijala u vezi davalaštva krvi. Podeljene su i 592 zahvalnice, 402 za 10. davanje i 190 za 20. davanje.

Ovom prilikom se zahvaljujemo i svim školama koje su učestvovale na konkursu "Krv život znači" i učenicima i nastavnicima koji svojim zalaganjem doprinose promociji dobrovoljnog davanja krvi. Čestitamo učenicima čije je radove Crveni krst Srbije ocenio kao najbolje, a ponosni smo što su među njima i učenici Prehrambeno-hemijske škole u Nišu, Sara Savić i Dimitrije Trajković, čiji su radovi osvojili prvo mesto i Danica Miljković koja je osvojila treće mesto.

Zahvaljujemo se svim superherojima koji daju krv, sa željom  da budu zdravi i nastave sa svojom glavnom ulogom u spasavanju ljudskih života!

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>