Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi

17.05.2019

Crveni krst Niš je 11. maja, na Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi, uručio priznanja davaocima koji su dragocenu tečnost dali 35 puta. Uručeno je čak 46 priznanja. Svečanost je organizovana u saradnji sa predstavnicima Zavoda za transfuziju krvi u Nišu, koji po novoj organizaciji brine o potrebama Kliničkog centra Niš i još 16  bolnica u ovom regionu.

Takođe, Crveni krst je nagradio najbolje likovne i literarne radove niških osnovaca i srednjoškolaca koji su pristigli na konkurs “Krv život znači”. Ukupno je nagrađeno 19 učenika koji su osvojili neko od prva tri mesta u svojim kategorijama.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>