Nastavljamo daljinski rad…

03.09.2020

U okviru Programa Borbe protiv trgovine ljudima je 28.avgusta putem Zoom aplikacije održana online radionica za 13 volontera Crvenog krsta Niš. Gledanjem klipova iz filma „Sestre” i diskusijom o njima, učesnici on line radionice su obnovili stečeno znanje o mehanizmima kontrole žrtava trgovine ljudima. Takođe, učesnici su shvatili u koliko kompleksnom položaju se žrtve nalaze, zašto je teško da izađu iz lanca trgovine ljudima i kako sve to psihološki utiče na njih.
Radionicu je držala volonterka Dragana Milić, edukator u ovom programu.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>