Nastavljena podela paketa

28.09.2017

Crveni krst Niš nastavlja podelu paketa hrane najugroženijima, a ovoga puta pomoć u hrani namenjena je osobama sa velikim telesnim invaliditetom, odnosno amputiranim udovima. U sredu 27. septembra pakete hrane dobila su domaćinstva iz niških sela Lalinac, Berčinac i Kravlje. U četvrtak, 28. decembra podela je nastavljena u Malči, Čamurliji, Čukljeniku i Mramorskom potoku. Paketi hrane dopremljeni su na kućnu adresu osobama sa teškim invaliditetom koje žive na seoskom području. Podela se organizuje u saradnji sa Udruženjem osoba sa amputacijama i povredama na radu i Kancelarijom gradonačelnika Niša. Grad Niš obezbedio je i prevoz do tih sela. Paketi hrane teški su 63 kilograma.

Tokom današnjeg dana, pakete hrane, teške 63 kilograma, dobiće još 20 ugroženih niških domaćinstava.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>