Nedelja Crvenog krsta od 8. do 15. maja

08.05.2023

Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca 8. maj i Nedelja Crvenog krsta od 8. do 15. maja Crveni krst Srbije obeležava pod sloganom ''Sve шto činimo, činimo od srca“.

Crveni krst Niш će u okviru Nedelje Crvenog krsta realizovati brojne akitvnosti:

 1. maj– Skupшtina mladih Crvenog krsta Niш
 2. maj- Ulične akcije -Predstavljanje programa službe traženja i programa brige o starima
 3. maj- Volonteri Crvenog krsta će učenicima OŠ "Učitelj Tasa" i OŠ „Ratko Vukićević“ predstaviti program prve pomoći, promocije humanih vrednosti, promocija DRR-program posvećen smanjenju rizika i ublažavanju posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti i program prevencije trgovine ljudima.
 4. maj– Obeležavanje Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi - podela zahvalnica dobrovoljnim davaocima krvi za 10. i 20. davanje.
 5. maj u 12,15h - Tribina na Filozofskom fakultetu u okviru koje će biti predstavljen Program prevencije trgovine ljudima
 6. maj u13 časova- Otvaranje izložbe u okviru projekta „Psiholoшka i psihosocijalna podrшka članovima porodica nestalih i memorijalizacija“

13, 14. i 15. maj- Donacija garderobe osobama sa invaliditetom u stanju socijalne potrebe.

U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta realizuje se i akcija „Paket za novorođenu bebu“.

Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca obeležava se 8. maja, na rođendan naшeg osnivača Anrija Dinana.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>