Nedelja Crvenog krsta u godini jubileja

07.05.2018

 Međunarodni pokret Crvenog krsta i Crvenog polumeseca je nacionalni i međunarodni, nezavistan i neutralan, svuda za svakoga. Širom sveta, Međunarodni pokret Crvenog krsta i Crvenog polumeseca pruža podršku najugroženijima u svim kontekstima- odgovora na potrebe ugroženih u slučaju prirodnih nesreća i sukoba, pruža pomoć u urbanim centrima i teško dostupnim mestima i nudi raznovrsni spektar usluga prilagođenih potrebama lokalne zajednice, pomažući ljudima da se pripreme, prebrode i oporave od krize.

 

Svetski dan Crvenog krsta 8.maj i „Nedelja Crvenog krsta“ od 8. do 15. maja  biće obeležena temom koju je opredelila Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, a to je  „Svuda za svakoga„

 

 Nedelja Crvenog krsta posvećena je aktivnostima Crvenog krsta Niš:

 

 1. MAJ – Pripadnici 3. brigade Kopnene vojske i Crveni krst Niš sa Zavodom za transfuziju krvi Niš, organizuju zajedničku akciju davanja krvi u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi Niš, sa početkom u 9 časova. Ovom akcijom po prvi put pripadnici 3.brigade Kopnene vojske i studenti Fakulteta za pravo, bezbednost i menadžment „Konstantin Veliki“ Niš, činom davanja iskazuju humanost na delu. 

         

 2. MAJ – Promocija Monografije 140 godina Crvenog krsta u Nišu, autora Đorđa Stamenkovića i Stojana Prokopovića u Oficirskom domu sa početkom u 13 časova.

 

 1. MAJ –  U prostorijama Crvenog krsta Niš u ulici Obrenovićeva 39, sa početkom u 13:00 časova, nacionaloni dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležiće se podelom priznanja davaocima za 35 davanja i podelom nagrada pobednicima konkursa Crvenog krsta „Krv život znači“.

 

 1. MAJ – U Dečijem centaru u Čairu sa početkom u 11 časova, organizovaće se završna manifestacija programa Psihosocijalne podrške đacima osnovnih škola: „Bubanjski heroji“, „Učitelj Tasa“ i „ Ratko Vukićević“ sa izložbom i prikazom filma o Crvenom krstu autora Đorđa Bojanića iz škole „Bubanjski heroji“.

 

 1. MAJ – Sednica Skupštine Crvenog krsta Niš u prostorijama Crvenog krsta Niš sa početkom u 13:00 časova.
 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>