Nezgode ne znaju za koronu! Prva pomoć je uvek potrebna!

11.09.2020

Ove godine, Svetski dan prve pomoći će biti obeležen u subotu 12. septembra. Na taj dan organizacije Crvenog krsta širom sveta nastoje da skrenu pažnju javnosti o značaju poznavanja prve pomoći za pojedinca i za društvenu zajednicu. Svetski dan prve pomoći u 2020. godini obeležava se sa porukom: “NEZGODE NE ZNAJU ZA KORONU! PRVA POMOĆ JE UVEK POTREBNA”.

Tim povodom, Crveni krst Niš organizovaće obuku iz prve pomoći za građanstvo. Podsećamo da postoji stalna obuka volontera Crvenog krsta i da oni tokom cele godine usavršavaju svoja znanja iz prve pomoći. Crveni krst Niš realizuje i stalnu obuku zaposlenih iz prve pomoći.

Za više od  90 procenata spasenih života u velikim nesrećama zaslužni su obični ljudi koji su se zatekli na licu mesta, umeli i želeli da pomognu i poneli se kao pravi heroji u kritičnim trenucima.
Svako od nas može biti u situaciji da mu je potrebna prva pomoć. U isto vreme svako od nas može da nauči da pruži prvu pomoć.  
Ne zaboravimo da pandemija Korona virusa nije jedini zdravstveni problem našeg društva. Potrudimo se zajedno da osobe sa hitnim stanjima, bez odlaganja dobiju neophodnu zdravstvenu pomoć, a da manje povrede i stanja koja ne zahtevaju medicinsku pomoć zbrinemo sami. Budimo tim, budimo heroji!

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>