NIŠKI ĐACI I PREDŠKOLCI TRČALI ZA SREĆNIJE DETINjSTVO

07.10.2023

Više od 500 osnovaca i predškolaca učestvovalo je u tradicionalnoj manifestaciji “Trka za srećnije detinjstvo”, koju organizuje Crveni krst Niš. Ovoga puta trčali su u dvorištu OŠ “Dušan Radović”. "Trka za srećnije detinjstvo" je najmasovnija rekreativno-humanitarna aktivnost Crvenog krsta Srbije, usmerena ka ostvarenju trajnog cilja - neprekidnom podmlađivanju i omasovljenju članstva i volontera.

Crveni krst na ovaj način skreće pažnju najmlađima na to koliko je humanost bitna. Simbolično se dodeljuju medalje najbržima, ali sva deca su pobednici i simboli humanosti.

Manifestacija je organizovana uz podršku atletskog kluba “Železničar”, OŠ “Dušan Radović”, Dečijeg kulturnog centra, niške hitne pomoći, Policijske uprave Niš, Sportskog centra Čair i Grada Niša.

“Trka za srećnije detinjstvo” se organizuje u svim gradovima i opštinama na teritoriji Srbije.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>