Niški Crveni krst najbolji u regionu

10.06.2019

Sve ekipe prve pomoći Crvenog krsta Niš plasirale su se na državno takmičenje, koje će se održati sredinom septembra u Beogradu. Na Međuregionalnom takmičenju Crveni  krst Niš predstavile su tri ekipe - ekipa za realistički prikaz osvojila je drugo mesto, ekipa podmlatka je takođe bila druga, a ekipa omladine je osvojila prvo mesto.

Međuregionalno takmičenje ekipa prve pomoći i realističkog prikaza povreda, oboljenja i stanja Crvenog krsta Srbije, za region jugoistočne Srbije, održano je 8. juna u organizaciji Crvenog krsta Merošina, na predivnom Oblačinskom jezeru. Crveni krst Merošine je bio odličan domaćin i okupio je sedamnaest ekipa. Na takmičenju su učestvovale ekipe prve pomoći iz organizacija Crvenog krsta Požarevac, Vranje, Prokuplje, Majdanpek, Doljevac, Merošina, Petrovac na Mlavi, Bosilegrad i Niš.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>