NIŠLIJE DOKAZALE SVOJU HUMANOST!

19.07.2018

Crveni krst Niš i Zavod za transfuziju krvi Niš organizovali su zajedničku akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Crvenog krsta Niš, kojoj se odazvao veliki broj građana. Dragocenu tečnost ponudilo je više od dvadeset dobrovoljnih davalaca krvi. 
“Naši sugrađani su poznati kao humanitarci, tako da sam to i očekivala” - rekla je sekretar CK Niš Sanja Stojanović.
Akcije dobrovoljnog davanja krvi uvek se organizuju u saradnji sa Zavodom za transfuziju, sa kojim Crveni krst Niš ima potpisan i protokol o saradnji. Sledeća ovakva akcija biće organizovana avgusta meseca.
Iz Zavoda apeluju na građane da, posebno u letnjim mesecima, doprinesu obezbeđenju dovoljnih količina bezbedne krvi i iskažu humanost na delu. Kada bi samo 4% građana redovno bili davaoci krvi, uvek bi dragocene tečnosti bilo dovoljno, kažu lekari Zavoda za transfuziju krvi Niš.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>