Novi konkurs “Krv život znači”

19.02.2018

Crveni krst Srbije - Crveni krst Niš 34. godinu zaredom realizuje konkurs pod nazivom ,,Krv život znači” kojim se mladi animiraju za ideju dobrovoljnog davalaštva krvi.

          Konkurs je otvoren od 19. februara do 23. aprila 2018. godine. Svoje likovne i literarne radove ili motivacioni film/spot mogu da šalju osnovci i srednjoškolci sa teritorije grada Niša. Novina je što od ove godine na konkursu mogu da učestvuju i škole, u posebnoj kategoriji koja se odnosi na broj prikupljenh jedinica krvi za vreme trajanja konkursa (dodatni uslov je da učenici te škole već učestvuju na konkursu slanjem radova)

          Sve radove potrebno je dostaviti Crvenom krstu Niš, poštom ili lično, u zapečaćenim kovertama (adresa: Obrenovićeva 39) najkasnije do ponedeljka 23. aprila  2018. godine do 13,00 časova .

Komisija Crvenog krsta Niš doneće odluku o izboru najboljih radova u vremenu od 24-26. aprila 2017 godine. 

Kontakt osoba u Crvenom krstu: Svetozar Martinović tel br, 060 6066710 ili 511 316, 511-317.

 

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>