Obeležavanje 24. marta svetskog dana borbe protiv tuberkuloze

26.03.2019

Crveni krst Niš se, zajedno sa  drugim  organizacijam civilnog društva i zdravstvenim ustanovama, posebno Zavodom za plućne bolesti  i Institutom za javno zdravlje, pridružio nacionalnoj kampanji u borbi protiv tuberkuloze pod sloganom „Vreme je". Crveni krst sprovodi aktivnosti u zdravstvenoj prevenciji edukacijama i informisanjem građana, posebno omladine o  prepoznavanju simptoma tuberkuloze, načinu na koji se prenosi TBC, zaštiti i merama lečenja. 

Crveni krst Niš je povodom Svetskog dana borbe protiv tuberkuloze organizovao dana 22.03.2019. godine za učenike Pravno-poslovne škole prezentaciju o TBC. 

Povodom Svetskog dana borbe protiv tuberkuloze održana je  23.03.2019. godine ulična akcija tokom koje su građanima podeljeni informativni flajeri o ovoj bolesti i važnost preventinog delovanja protiv tuberkuloze.

Svetska zdravstvena organizacija je proglasila 24. mart Svetskim danom borbe protiv tuberkuloze kako bi upozorila na važnost prevencije te bolesti, od koje u svetu umire između tri i četiri miliona ljudi. 

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>