Obeležavanje evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima

21.10.2019

Povodom obeležavanja Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima Crveni krst Niš je u petak, 18. oktobra organizovao informativne radionice za učenike osmog razreda OŠ Radoje Domanović u Nišu.

Informativnim radionicama bilo je obuhvaćeno 69 učenika osmog razreda ove škole kao i četiri nastavnika. Informativne radionice vodili su edukovani volonteri Crvenog krsta u oblasti borbe protiv trgovine ljudima Vera Milenković, Anđela Lazarević, Marija Ničić i Danijel Frfalanović.

Volonteri su govorili o trgovini ljudima kao globalnom fenomenu, fazama trgovine ljudima i merama opreza, radili su na podizanju svesti kod učenika o ovom problemu i ukazivali na značaj borbe protiv trgovine ljudima.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>