Obeležavanje Nacionalnog dana bez duvanskog dima

31.01.2024

Ove godine se 31. januar, Nacionalni dan bez duvanskog dima, u Srbiji obeležava pod sloganom „365 dana bez duvana“ i ima za cilj podizanje svesi o štetnosti upotrebe duvanskih proizvoda i duvanskog dima, naročito mladih, s obzirom da statistički podaci za Srbiju govore da svaki treći učenik srednje škole barem jednom u životu probao cigarete a čak 11% svih srednjoškolaca kaže da redovno konzumira duvanske proizvode. Tim povodm je Crveni krst Niš organizovao predavanje za studente i srednjoškolce i uličnu akciju podele edukativnog materijala o štetnosti, rizicima i bolestima do kojih dovodi dugogodišnja upotreba duvana i izloženost duvanskom dimu.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>