Obeležen dan borbe protiv trgovine ljudima

18.10.2018

Povodom obeležavanja Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, Crveni krst Niša organizovao je predavanje učenicima petog razreda osnovne škole Vožd Karađorđe. Evropska Komisija je 2007. Godine proglasila 18. Oktobar za Dan borbe protiv trgovine ljudima. Od tada se u svim zemljama članicama EU organizuju aktivnosti kojima se skreće pažnja javnosti na opasnosti i posledice trgovine ljudima. Ove akcije imaju veliki preventivni značaj, jer informišu javnost o ovom fenomenu, koji predstavlja jedan od najtežih oblika kršenja ljudskih prava.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>