Obeležen Dan sećanja na preminule od AIDS-a

22.05.2017

Crveni krst Niš priključio se obeležavanju Dana sećanja na  preminule od AIDS-a. Na poziv udruženja građana “Sunce”, aktivisti Crvenog krsta učestvovali su u akciji deljenja promotivnog materijala i paljenja sveća kao pomen preminulima od ove bolesti. Akcija je organizovana na Trgu Kralje Milana u centru Niša. Ovaj dan se obeležava širom sveta u trećoj nedelji maja od 1983. godine ne samo u znak sećanja na preminule već i da bi se pokazala solidarnost s ljudima koji žive sa HIV-om, smanjila stigma i diskriminacija.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>