OBELEŽEN DAN ZDRAVIH GRADOVA

21.05.2018

Predstavnici Crvenog krsta Niš učestvovali su na tribini u Gradskoj kući kojom je u Nišu, treći put zaredom, obeležen Dan zdravih gradova. Skup je organizovao Institut za javno zdravlje Niš, sa kojim Crveni krst sarađuje na brojnim aktivnostima, kao i gradski Sekretarijat za omladinu i sport. Predstavnici Instituta za javno zdravlje Vojvodine preneli su iskustva Novog Sada koji se nalazi u Evropskoj mreži zdravih gradova Svetske zdravstvene organizacije, a stručnjaci iz Instituta za javno zdravlje Niš i Sekretarijata za omladinu i sport predstavili su dosadašnja iskustva i javno-zdravstvene inicijative u unapređenju zdravlja građana Niša.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>