Obeležen međunarodni dan nestalih 2022

01.09.2022

Međunarodni dan nestalih lica, 30. avgust, obeležen je u istom trenutku u prostorijama Crvenog krsta u Nišu, Beogradu i Kraljevu, gde su predstavnici srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i kidnapovanih lica sa prostora bivše Jugoslavije održali konferencije za medije, pod sloganom “NESTALI (NI)SU ZABORAVLjENI”. Nakon toga položili su vence na spomenik žrtvama NATO agresije 1999. Godine.

Volonteri Crvenog krsta Niš održali su uličnu akciju, gde su prolaznicima delili informativni materijal povodom Međunarodnog dana nestalih lica.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>