OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN NESTALIH.

30.08.2023

Dan 30. avgust u svetu se obeležava kao Međunarodni dan nestalih sa ciljem prisećanja na njih i ukazivanja na pravo porodica da znaju sudbinu svojih najbližih koji se vode kao nestali.

Predstavnici Crvenog krsta Niš su tim povodom porodicama nestalih podelili radove sa projekta koji su zajedno sa njima realizovali, a koji oslikavaju uspomene na nestale članove. Reč je o projektu Međunarodnog komiteta Crvenog krsta - Regionalne delegacije u Beogradu i Crvenog krsta Niš pod nazivom „Pružanje psihološke i psihosocijalne podrške porodicama nestalih lica i memorijalizacija".

Za skoro 9.800 ljudi, nestalih u oružanim sukobima devedesetih na prostoru bivše Jugoslavije, još se traga, a najveći deo njih je sa prostora Kosova i Metohije, podaci su Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>