Obeležen međunarodni dan protiv zloupotrebe droga

27.06.2018

Crveni krst Niš je uličnom akcijom u Obrenovićevoj ulici obeležio 26. jun, Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama. Volonteri Crvenog krsta Niš su građanima delili promotivni materijal koji ukazuje na štetne posledice zloupotrebe droga i konzumiranja alkohola i cigareta. Ciljna grupa su bili mladi i studenti.

Generalna skupština Ujednjenih nacija je decembra 1987. godine proglasila ovaj dan Međunarodnim danom borbe protiv droga. Na taj način, skreće se pažnja svetske javnosti na rastući problem zloupotrebe droga.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>