Obeležen Međunarodni dan starih lica 2020

02.10.2020

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana starih, 1. oktobra 2020. godine u Crvenom krstu Niš, održana je tribina na kojoj su prisustvovali zaposleni i volonteri ove organizacije. Na tribini je govorila stručni saradnik i psiholog Aleksandra Savić o pružanju psihosocijalne podrške, podsticanju na aktivnost i zdravim stilovima života, borbi protiv stereotipa i diskriminacije starih lica, zdravstvenoj zaštiti, smanjenju izolacije i socijalne isključenosti, uticaju pandemije COVID-19 na starije osobe i značaju međugeneracijske solidarnosti. Tema ovogodišnje kampanje je „Da li je pandemija promenila pogled na starost i starenje?“ S tim u vezi su učesnici tribine razmenili svoja mišljenja i iskustva koja su imali tokom angažovanja na realizaciji zadataka i aktivnosti Crvenog krsta tokom pandemije bolesti koju izaziva korona virus.

Nakon toga, održana je i ulična akcija podele promotivnog materijala u kojoj su volonteri Crvenog krsta Niš sugrađanima skrenuli pažnju na današnji datum, pružili savete za bolje starenje i preporuke za unapređivanje fizičkog i mentalnog zdravlja kao i odgovornosti prema sopstvenom zdravlju i merama prevencije za vreme pandemije COVIDA-19.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>