Obeležen Međunarodni dan tolerancije 2021

18.11.2021

Crveni krst Niš je povodom obeležavanja Međunarodnog dana tolerancije, 16. novembra održao radionicu u OŠ „Učitelj Tasa“ sa učenicima III razreda na ovu temu. Tolerancija se odnosi na prihvatanje različitosti i o njoj učimo u okviru porodice, u školi i u kontaktu sa drugim ljudima. Podizanjem svesti o toleranciji, istovremeno radimo i na podizanju svesti o problemima nasilja, konflikata i diskriminacije a samim tim dolazimo do saznanja kako sukobe, koji su sastavni deo svake zajednice, možemo rešiti mirnim putem. Biti tolerantan je moralna dužnost svakog pojedinca, odgovornost i vrlina.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>