Obeležen međunarodni dan volontera

07.12.2018

Crveni krst Srbije i ove godine obeležava Međunarodni dan volontera, pod sloganom „Volonteri grade otporne zajednice“, pa se posebna pažnja poklanja volonterima koji su angažovani i deluju u svojim lokalnim zajednicama.

Ovaj dan obeležili su i brojni volonteri Crvenog krsta Niš.

„Želimo da svim ovim mladim ljudima zahvalimo na angažovanju, ali i široj javnosti želimo da prenesemo poruku koliko je volonterizam bitan, jer volonteri deo svog slobodnog vremena, energije i znanjaposvećuju drugim ljudima bez ikakve maretijalne nadoknade“ -  kaže sekretar Crvenog krsta Niš Sanja Stojanović.

Kroz svoju dugu istoriju Crveni krst Srbije je ostao najstarija i najveća volonterska organizacija u Republici Srbiji. Na godišnjem nivou uključuje u svoj rad više od 60.000 volontera koji doniraju više od 185.000 sati stručnog dobrovoljnog rada i predstavljaju nezamenljiv resurs bez koga ne bi bilo moguće realizovati aktivnosti i dosegnuti do više od dva miliona ljudi kroz direktne programe pomoći, edukacije ili promotivne aktivnosti.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>