Obeležen nacionalni dan bez duvanskog dima

31.01.2018

Nacionalni dan bez duvanskog dima ove godine obeležava se pod sloganom "Odrasli puše i mene guše". Crveni krst Niš pripremio je kratak film kojim je oslikana trenutna slika kada je reč o broju pušača, štetnosti po zdravlje samih pušača i tkz “pasivnih pušača”, koji su takođe izloženi svim štetnim uticajima duvanskog dima. Na pitanja su odgovarale Nišlije različite starosne dobi i pola, pušači, nepušači i oni koji su uspeli da ostave cigarete. Film su pripremili Aleksandra Savić (autor i urednik) i Danijel Frfalanović (kamera i montaža).

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>