Obeležen Svetski dan bez duvanskog dima 2019

04.06.2019

Crveni krst Niš je 31. maj - Svetski dan bez duvanskog dima obeležio uličnom akcijom i prezentacijom Crvenog krst Srbije o „Štetnom uticaju izlaganja duvanskom dimu na zdravlje mladih“ autora dr sci. Svetlane Vučetić Arsić.

Volonteri Crvenog krsta su građanima delili flajere o štetnosti duvanskog dima i zdravim stilovima života. Ovogodišnja tema Svetskog dana bez duvanskog dima je „ Duvan i zdravlje pluća“, a slogan pod kojim se obeležava je „Ne dozvolite da zbog duvana izgubite dah“.

Sve aktivnosti povodom Svetskog dana bez duvana imale su za cilj da ukažu na veliki broj smrtnih slučajeva i plućnih bolesti izazvanih duvanom, kao i na posledice izloženosti duvanskom dimu na zdravlje pluća.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>