Obeležen svetski dan borbe protiv nasilja nad ženama

27.11.2018

            Povodom Svetskog dana borbe protiv nasilja nad ženama Crveni krst Niš je, u saradnji sa studentskom organizacijom na Medicinskom fakultetu  IFMSA,  održao performans u Obrenovićevoj ulici u centru Niša. Kako bi prikazale svu surovost porodičnog nasilja, više devojaka  je specijanom šminkom dočaralo kako izgledaju žrtve nasilja – u modricama, otečenog i raskrvarenog lica...

            Devojke su nosile parole “Nisi sama” i “Nisi  kriva”, u znak podrške i ohrabrivanja žena i devojaka da prijave nasilnika i potraže zaštitu nadležnih institucija.

            Takođe, volonteri Crvenog krsta delili su zainteresovanim  građanima  flajere protiv nasilja i diskriminacije žena.

U porodičnom nasilju je samo ove godine u Srbiji ubijeno 30 žena!

Ujedinjene nacije su 1999. godine ustanovile 25. novembar za Svetski dan borbe protiv nasilja nad ženama, a kamapanja protiv nasilja završava se 10. decembra na Dan ljudskih prava.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>