Obeležen Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima 2020

31.07.2020

Crveni krst Niš je uličnom akcijom obeležio 30. Jul, Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima podelom edukativnog materijala i razgovorom sa sugrađanima o ovom globalnom problemu, uz poštovanje svih epidemioloških mera propisanih zbog epidemije korona virusa.Ovim povodom je i volonterima Crvenog krsta Niš u vajber grupi prikazana i prezentacija koja se odnosi na sprovedene aktivnosti od strane organizacije Crvenog krsta Niš i podacima koje je NVO “ASTRA” objavila za 2019.godinu a koja se odnosi na identifikovanje žrtava trgovine ljudima u Republici Srbiji, vrstama eksploatacije i položaja žrtava trgovine ljudima u pravosudnom sistemu, a koju su sačinili edukovani volonteri Dragana Milić, Danijel Frfalanović i stručni saradnik u Programu prevencije trgovine ljudima Aleksandra Savić.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>