Obeležen Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima

31.07.2017

Crveni krst Niš je, uličnom akcijom, obeležio Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima. Volonteri Crvenog krsta Niš delili su građanima flajere sa informacijama o tome šta je trgovina ljudima, koji oblici trgovine ljudima postoje, kako se zaštititi od potencijalno opasnih situacija. Tu su i brojevi telefona organizacija koje se bore protiv trafikinga u dvadesetak zemalja u koje srpski državljani najčešće putuju. Stručnjaci upozoravaju da žrtva trgovine ljudima može da postane svako, a da je  za prvih šest meseci ove godine u Srbiji identifikovano 18 žrtava trgovine ljudima.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>