Obeležen svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga

02.07.2019

Predavanjem i uličnom akcijom, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun, Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama. Volonteri Crvenog krsta prisustvovali su predavanju o  zloupotrebi droga, vrstama opojnih sredstava i štetnim i trajnim posledicama koje ostavljaju na mlade. Organizovana je i podela flajera građanima u Obrenovićevoj ulici, na Trgu Kralja Milana i kod Tvrđavskog mosta, a ciljna grupa su bili mladi.

Slogan kampanje za 2019. godinu je „Zdravstvo i pravosuđe – zajedno u suzbijanju droga”. Cilj je da se ukaže na značaj multisektorske saradnje, u koju treba da budu uključeni zdravstvo, policija, pravosudni organi, organi socijalne zaštite, prosveta i drugi sektori i organizacije.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>