Obeležen svetski dan porodice

18.05.2019

Na Svetski dan porodice, 15. maja, realizovan je raznovrsni zabavni i takmičarski progam u parku Čair, koji su organizovali volonteri Sektora za borbu protiv trgovine ljudima i PHV-a i Dečijeg kulturnog centra. Program je osmišljen kako za roditelje tako i za decu.  Istovremeno je podeljen promotivni materijal, vezan za značaj i delovanje Crvenog krsta. Na ovaj datum je skrenuta pažnja i na opasnost od trgovine ljudima, što predstavlja problem svetskih razmera. Istog dana u Gradskoj kući u Nišu, povodom Svetskog dana porodice, Grad Niš i Fondacija SOS Dečija sela Srbija organizovali su skup kome je prisustvovala i Aleksandra Savić, koordinator programa PHV Crvenog krsta Niš.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>