Obeležen svetski dan prve pomoći 2021

13.09.2021

            Crveni krst Srbije, u subotu 11. septembra obeležio je Svetski dan prve pomoći, pod sloganom “Prva pomoć deci- prva pomoć za decu”. Tim povodom održane su četiri manifestacije u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu i Vranju.

Volonteri CK Niš su zajedno sa volonterima CK Vranje, CK Doljevac i CK Prokuplje, u gradskom parku u Vranju prikazali svoje veštine spasavanja života i pružanja prve pomoći na simuliranim situacijama nesreće I povređivanje kod dece i mladih. Cilj manifestacije bio je da se skrene pažnja javnosti koliko je važno učiti decu od najranijeg uzrasta da pravilno reaguju u slučaju nezgode i kako da pruže prvu pomoć. Takođe je važno da svi koji rade sa decom (vaspitači, nastavnici, sportski treneri) znaju koje su najčešće povrede kod dece i kako da pomognu u slučaju povređivanja. Ukupno su učestvovale 33 organizacije Crvenog krsta. Pored članova ekipe prve pomoći, događaju su prisustvovali i oko 340 volontera predavača prve pomoći, šminkera, simulanata povreda, vodiča ekipa, domaćina poligona i dr.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>