Obeležen Svetski dan srca 2020

30.09.2020

Povodom obeležavanja 29.septembra Svetskog dana srca, Crveni krst Niš je organizovao tribinu u odmaralištu „Gaj“ u Divljani 27.09.2020. godine na kojoj je govorio dr Jovica Jovanović o bolestima srca i krvnih sudova koje su vodeći uzrok smrti u svetu i pojačanom riziku i komplikacijama tokom pandemije COVID-19, najznačajnijim faktorima rizika za nastanak kardiovaskularnih bolesti i prevenciji. Tribini je prisustvovalo 19 volontera Crvenog krsta Niš i stručni saradnik za Zdravstvenu delatnost Aleksandra Savić.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>