Obeležen svetski dan zdravlja 2019

10.04.2019

Crveni krst Niš obeležio je Svetski dan zdravlja 7. april u saradnji sa Institutom za javno zdravlje. U velikoj akciji koja je organizovana na platou kod Pasterovog zavoda učestvovali su predstavnici  brojnih organizacija i ustanova: sem Instituta i Crvenog krsta, tu su bili i predstavnici Vojne Bolnice, Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika, Doma zdravlja Niš, Doma zdravlja Kuršumlija, Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Niš, IFMSA organizacija studenata na Medicinskom fakultetu , NIPSA- organizacija studenata farmacije. Ovogodišnje aktivnosti sprovedene su pod sloganom „Primarna zdravstvena zaštita - osnov univerzalne  pokrivenosti  zdravstvenom  zaštitom”.

Crveni krst je, podelom flajera o očuvanju zdravlja, promovisao značaj zdravih stilova  života i prevencije  faktora  rizika  za  nastanak  bolesti.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>