Obeležen svetski dan zdravlja

08.04.2022

Svetski dan zdravlja, 7. april, ove godine posvećen je očuvanju zdrave životne sredine i obeležen je pod sloganom „Naša planeta, naše zdravlje”. Crveni krst Niš organizovao je predavanje za učenike sedmog razreda OŠ “Vožd Karađorđe” o neraskidivoj vezi dobrog zdravlja sa zdravom životnom sredinom i tome šta svako od nas može uraditi kako bi se ona sačuvala. Predavanje je održala volonterka Crvenog krsta Niš, inače studentkinja medicine, Mila Živković.

Istog dana, volonteri Crvenog krsta Niš organizovali su radionicu na kojoj su radili na promotivnom materijalu - posterima, koji skreću pažnju na zdrave stilove života i očuvanje životne sredine. Održana je i ulična akcija na kojoj su volonteri uz podelu lifleta razgovarali sa građanima o aktivnostima značajnim za očuvanje fizičkog i mentalnog zdravlja, kao i merama kojima svako može da doprinese da planeta Zemlja postane zdravije mesto za život.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>