Obeležena 91. godišnjica smrti dr Vladana Đorđevića

02.09.2021

Predstavnici Crvenog krsta Niš su u Vojnoj bolnici prisustvovali obeležavanju 91. godišnjice smrti dr Vladana Đorđevića, načelnika saniteta, osnivača i prvog upravnika Vojne bolnice Niš. Ispred spomenika doktoru Đorđeviću vence su položili pukovnik dr Goran Milojković, pomoćnik upravnika za lečenje, predsednik Srpskog lekarskog društva podružnice Niš prof. dr Zoran Milošević i sekretar Crvenog krsta Niš mr Sanja Stojanović.

Bista dr Vladana Đorđevića u kompleksu ustanove otkrivena je januara 2020. godine.

Vladan Đorđević je bio lekar, književnik, političar, predsednik ministarskog saveta Kraljevine Srbije, sanitetski pukovnik i osnivač Crvenog krsta Srbije i Srpskog lekarskog društva.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>