Obeležena 92. godišnjica smrti dr Vladana Đorđevića

02.09.2022

Polaganjem venaca na Spomenik dr Vladanu Đorđeviću, u Vojnoj bolnici u Nišu obeležena je 92. godišnjica njegove smrti. vence su položili predstavnici Crvenog krsta Niš, Vojne bolnice i Srpskog lekarskog društva.

Dr Đorđević bio je prvi srpski školovani hirurg i pionir niškog zdravstva, osnivač je Crvenog Krsta Srbije i Srpskog lekarskog društva, ali i prvi upravnik Vojne bolnice Niš.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>