OBELEŽENA GODIŠNjICA SMRTI DR VLADANA ĐORĐEVIĆA.

31.08.2023

Na današnji dan pre 93 godine preminuo je dr Vladan Đorđević, sanitetski pukovnik i osnivač Srpskog crvenog krsta i Srpskog lekarskog društva, ali i Vojne bolnice Niš, u čijem krugu se nalazi njegova spomen-bista.

Predstavnici Crvenog krsta Niš prisustvovali su obeležavanju godišnjice smrti dr Vladana Đorđevića i zajedno sa delegacijom Vojne bolnice, položili vence na spomen obeležje.

Bista dr Vladanu Đorđeviću otkrivena je 2020.godine, na inicijativu brojnih poštovalaca i udruženja.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>